CF 6/2024 Reforma aparátu strany - 1. kolo

veřejné election vytvořeno uživatelem Tomáš Pastirčák

Hlasujeme o reformě aparátu strany. Jednání proběhlo zde. Záznam jitsi diskuse o reformě aparátu je dostupný zde.

Navržená usnesení

Návrh usnesení A (JM)

Celostátní fórum
  • schvaluje změnu předpisu o zřízení komisí a odborů, která do budoucna sjednocuje správu strany pod kanceláří, dle přílohy,
  • ukládá republikovému výboru provést potřebné změny do 3 měsíců od schválení tohoto usnesení

Republikový výbor nedoporučil schválení tohoto návrhu.

Návrh usnesení B (VW)

Celostátní fórum
  • ruší Předpis o zřízení odborů a komisí s účinností tří měsíců ode dne schválení,
  • schvaluje Předpisu o zřízení kanceláře, orgánů a týmů strany dle přílohy č.1 s účinností tří měsíců ode dne schválení,
  • schvaluje změnu Jednacího řádu Celostátního fóra dle přílohy č.2 s účinností tří měsíců ode dne schválení,
  • zahajuje volbu komise předsedajících v souladu s výše přijatými předpisy do dvou měsíců ode dne schválení,
  • ukládá Republikovému výboru provést potřebné změny v návazných předpisech do tří měsíců od schválení tohoto usnesení.

Republikový výbor doporučil schválení tohoto návrhu.

Návrh usnesení D (HejMi)

Celostátní fórum mění předpis o Zřízení komisí a odborů takto:
§ 3 Kancelář a odbory
Kancelář a odbory vykonávají správu stranických věcí. Republikové předsednictvo úkoluje a kontroluje vedoucího kanceláře a vedoucího odboru, pokud jde o jeho působnost, která není výlučná. Výlučnou působnost odborů stanoví prováděcí předpis. Odbory realizují strategii pro oblast své působnosti schválenou republikovým předsednictvem, pokud taková existuje.

§ 4 Vedoucí kanceláře
(1) Republikové předsednictvo jmenuje a odvolává vedoucího kanceláře.
(2) Vedoucím kanceláře může být pouze osoba, která není členem strany.
(3) Vedoucí kanceláře ve vnitrostranické politice zachovává striktní neutralitu.
(4) Funkce vedoucího kanceláře je neslučitelná s jinou funkcí ve straně a placenou veřejnou funkcí; to neplatí o krátkodobých úlohách ve veřejném zájmu jako členství v okrskové volební komisi.
(5) Vedoucí kanceláře zajišťuje plnění strategie strany, měření výsledků, plnění úkolů uložených republikovým předsednictvem, koordinaci činností zahrnující více odborů a kontrolu a koordinaci plnění úkolů uložených republikovým předsednictvem jednotlivým odborům v souladu s pravomocemi republikového předsednictva.

§ 5 Působnost odborů
(1) Mediální odbor působí v oblasti komunikace mezi stranou a veřejností, resp. sdělovacími prostředky; mediální odbor vydává tiskové zprávy, monitoruje média, propaguje akce strany ad.
(2) Administrativní odbor působí v oblasti vedení seznamu členů a moderování webové diskuse včetně předsedání jednání na internetu a vydává prováděcí vyhlášky k jednacímu řádu v prostředí internetu v souladu s možnostmi technických zařízení strany.
(3) Technický odbor působí v oblasti správy, údržby a vývoje informačních systémů strany a jejích technických zařízení a poskytuje servis ostatním orgánům strany v záležitostech nutných k plnění jejich úkolů.
(4) Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.
(5) Personální odbor má na starosti zapojování dobrovolníků do činností strany, zejména práci s nováčky směřující k jejich osobnostnímu růstu a lepšímu uplatnění v rámci strany, správu přehledu schopností, dovedností a nabídek dobrovolníků a koordinaci hledání lidí vhodných na úkoly.
(6) Všechny odbory plní úkoly a činnosti zadané republikovým předsednictvem v souladu s jeho pravomocemi.

Závěrečná slova

Hlasovat lze pro

• Návrh A (JM)
  • Návrh B (VW)
  • Návrh D (HejMi)
  • Ukončení projednávání bez přijetí usnesení (=proti všem návrhům usnesení)
  • Odročení projednávaného rozhodnutí na (nezrychlené) jednání celostátního fóra (na základě návrhu člena strany dle § 29 odst. (1) písm. d) Jednacího řádu celostátního fóra)
  • .

Teoreticky vzájemně slučitelné jsou pouze návrhy B a D (v rámci legislativně technických úprav); v případě, kdy do druhého kola postoupí návrh B i návrh D, bude přijetí jejich kombinace uvedeno jako samostatná možnost v rozhodujícím hlasování druhého kola.

Hlasování začíná: 15. března 2024 0:10
Hlasování končí: 18. března 2024 20:00

otázky (1)   |   voliči a hlasovací lístky   |   trustees (4)

Toto hlasování bylo ukončeno. Výsledek byl zveřejněn 18. března 2024 20:15. Celkem hlasovalo 516 voličů.

Ve věci CF 6/2024 Reforma aparátu strany jsou pro mě přijatelné

Návrh usnesení A (JM)208
Návrh usnesení B (VW)236
Návrh usnesení D (HejMi)148