CF 13/2018 změna předpisu o zřízení komisí a odborů - 1. kolo

veřejné election vytvořeno uživatelem Martin Kučera



Rozprava proběhla zde.

Návrh usnesení A (návrh republikového přdsednictva):
V § 2 předpisu o zřízení komisí a odborů zní odstavec 1 takto:
(1) Garant se v rozsahu své působnosti podílí na informování veřejnosti, odpovídá na odborné otázky jménem strany a řídí příslušné pracovní skupiny účastní se činnosti resortního týmu. V případě sporu s jiným garantem se garant řídí rozhodnutím celostátního fóra nebo republikového výboru a, není-li takového rozhodnutí, rozhodnutím republikového předsednictva.

Návrh usnesení B (návrh Vojtěcha Pikala podpořený skupinou členů):
Předpis o zřízení komisí a odborů se mění takto:
§ 1 Zřízení orgánů strany
(...)
(2) V rámci České pirátské strany dále působí programoví garanti a zastupitelské kluby, kteří nemají postavení orgánu strany.

§ 2 Garanti
(1) Garant se v rozsahu své působnosti podílí na informování veřejnosti, odpovídá na odborné otázky jménem strany a, řídí příslušné pracovní skupiny a účastní se příslušných resortních týmů. V případě sporu s jiným garantem se garant řídí rozhodnutím celostátního fóra nebo republikového výboru a, není-li takového rozhodnutí, rozhodnutím republikového předsednictva.

(2) Programové pracovní skupiny složené z členů a příznivců, diskutují odborné a programové otázky a podporují garanta v plnění jeho úkolů.

(3) Resortní týmy, složené zejména z odborníků a zastupitelů, zřizuje předsednictvo ve spolupráci se zastupitelskými kluby na půdorysu vládních resortů. Resortní týmy se věnují zejména prosazování a realizování aktuální politiky v souladu s programem.

(2)(4) Republikové předsednictvo zastupuje stranu v otázkách programu jako celku, zejména se vyjadřuje k programovým bodům s ohledem na jejich vzájemnou souvislost, projednává spory mezi garanty, které se týkají jejich překrývající se působnosti. Republikové předsednictvo jmenuje, odvolává, řídí, kontroluje a úkoluje garanty a stanoví jejich působnost.

(...)

§ 5a Kluby volených zástupců v orgánech veřejné moci
Všichni zástupci zvolení ve volbách na kandidátní listině za Českou pirátskou stranu do orgánu veřejné moci jsou v rámci tohoto orgánu v jednom klubu. Je-li takový zastupitel pouze jeden, má práva a povinnosti obdobná jako klub. Od zastupitele Pirátů se očekává, že projedná významné návrhy do orgánu veřejné moci nejprve na svém klubu. Klub je povinen pravidelně informovat orgán strany, který zvolené zástupce Pirátů nominoval v primárních volbách. Klub je oprávněn při své činnosti politicky vystupovat v souvislosti se svou činností jménem České pirátské strany. Orgány strany na příslušné úrovni zajistí klubům dostatečné materiální podmínky pro jejich činnost.

Závěrečná ustanovení
§ 6 Nápomoc předsednictvu
Všechny komise a odbory a další týmy spolupracují s předsednictvem strany na plnění svých úkolů.

§ 7 Účinnost
Tento předpis účinkuje vyhlášením a provede horepublikový výbor vydáním statutů komisím a, odborům a dalších týmů (organizační řád), které mohou upravit meze jejich působnosti.

Pozn.: označuje zrušený text, podtržení vložený text.

Hlasování potrvá do 23. 7. 23.00. Lze hlasovat pro libovolný počet návrhů. Do 2. kola postoupí ty možnosti, které obdrží hlasy od nadpoloviční většiny hlasujících. Bude-li taková jen jedna, bude vybrána již v 1. kole. Nepostoupí-li žádná, bude jednání ukončeno bez přijetí usnesení.

Hlasování začíná: 20. července 2018 10:58
Hlasování končí: 23. července 2018 23:00

otázky (1)   |   voliči a hlasovací lístky   |   trustees (4)


Toto hlasování bylo ukončeno. Výsledek byl zveřejněn 25. července 2018 18:15. Celkem hlasovalo 125 voličů.


Výsledek hlasování

Otázka #1
Hlasuji pro

Navržené usnesení A (republikového předsednictva)32
Navržené usnesení B (Vojtěcha Pikala a skupiny členů)99
Ukončení projednávání bez přijetí usnesení21
Audit Info