KF Pha 3/2020 - aktualizace kodexu kandidáta do ZHMP (hlasování)

veřejné election vytvořeno uživatelem Honza Hora

Zahajuji hlasování ve věci aktualizace kodexu kandidáta do ZHMP. Rozprava proběhla zde.

Navrhované usnesení:

Krajské fórum
  1. vyjadřuje rozčarování, že koalice s účastí Pirátů na městských částech Praha 1, 4 a 5 byly nahrazeny novými koalicemi demokratického bloku (ODS, TOP09, STAN) a ANO),
  2. konstatuje, že naši zástupci byli po své dobrovolné rezignaci ze ZHMP odvoláni z funkcí starosty, resp. místostarosty,
  3. vyslovuje souhlas se změnou povolební strategie:
    Naši zastupitelé kandidující zároveň na městské části se v souladu s kodexem vzdali od prvního jednání zastupitelstva maximálně do půl roku mandátu na městské části nebo magistrátu, když v jiném zastupitelstvu získali uvolněnou funkci. V roce 2020 došlo krajské fórum k závěru, že toto pravidlo vede k rezignaci našich zkušených politiků ze ZHMP a potom k jejich odvolání v lokálních koalicích. Proto jsme se rozhodli toto pravidlo do budoucna změnit následovně:

Naši zastupitelé nepřijmou více než jednu exekutivní funkci (funkce ministra, radního, člena statutárního orgánu pověřeného řízením středního nebo velkého veřejného podniku nebo jeho části) nebo jednu uvolněnou funkci (poslanec, senátor, ministr, veřejný úředník, uvolněný zastupitel apod.)
  4. vyslovuje souhlas s tím, aby zastupitel, který se tak rozhodne, postupoval podle upravené povolební strategie,
  5. žádá klub Pirátů v ZHMP, aby průběžně monitoroval rizika vyplývající z přípustného souběhu funkcí.

Hlasování potrvá 72 hodin

Hlasování začíná: 14. února 2020 11:00
Hlasování končí: 17. února 2020 11:00

otázky (1)   |   voliči a hlasovací lístky   |   trustees (3)

Toto hlasování bylo ukončeno. Výsledek byl zveřejněn 17. února 2020 12:43. Celkem hlasovalo 98 voličů.

Hlasuji pro:

Navržené usnesení58